Het succes van Bellevue Groothoofd Hotel Culinair

Op het mooiste plekje van Dordrecht, aan de kade waar drie rivieren samenkomen, ligt Bellevue Groothoofd Hotel Culinair, een café, brasserie, restaurant, hotel, feest- en vergaderzalen en catering ineen. Sinds de start in 2010 werkt Bellevue Groothoofd Hotel Culinair samen met Radder. Eigenaar is meesterkok en horecaondernemer Ad Janssen. Naast Bellevue heeft hij verschillende andere zaken, zoals het Kasteel van Rhoon.

ad Janssen, bellevue, dordrecht

“Bellevue Groothoofd Hotel Culinair is een totaalconcept,” vertelt Ad Janssen. “Het bestaat uit allemaal verschillende, kleine onderdelen. Het is geen familiebedrijf, maar het voelt wel zo. Het hotel heeft 12 kamers en in het restaurant is plaats voor iets meer dan 50 mensen. Deze formule is arbeidsintensief, maar geeft ons ook de mogelijkheid om veel verschillende doelgroepen te bedienen.”

Dat Ad Janssen voor Radder koos, was niet verrassend. Radder leverde ook al aan zijn andere horecabedrijven. “Ik ben heel loyaal aan mijn leveranciers,” vertelt Ad Janssen, “zolang ik tenminste het gevoel heb dat ik waar krijg voor mijn geld. Radder is stipt en ze komen altijd na wat er is afgesproken. Hun service onderscheidt hun van anderen. Ze zetten altijd dat stapje extra.”

Voorbeelden van Radders goede service heeft Ad Janssen genoeg. “Toen we onlangs op het allerlaatste moment een bierwagen nodig hadden, hebben zij ervoor gevochten om die te regelen. Toen het feest begon, stond hij er. Ze doen ook niet moeilijk over hoeveelheden. Als het nodig is, rijden ze voor een kleine bestelling op en neer. En hebben we een keer een verkeerde inschatting gemaakt, dan zijn ze niet te beroerd om drank terug te nemen.”

Door de jaren heen heeft Ad Janssen een goede relatie opgebouwd met zijn drankenleverancier. Hij benadrukt dat niet alleen de accountmanagers belangrijk zijn, maar juist ook de chauffeurs. “Ze leveren de dranken niet alleen af, ze zetten alles ook op de juiste plek. Bier in de bierkelder, witte wijnen in de koeling. En als ze alert zijn, heb je ontzettend veel aan ze. Stel dat we een grote bestelling doen. Dan is het vaak de chauffeur die het tijdig opmerkt als wij per ongeluk te veel hebben besteld. Daardoor zitten wij niet plotseling opgescheept met voorraden die we niet kwijt kunnen.”

“Ik zou niet iedereen de sleutel van mijn wijnkelder toevertrouwen. Maar Radder wel. Zij hebben dat vertrouwen nog nooit beschaamd”
Ad Janssen - Bellevue Groothoofd Hotel Culinair

Vijf jaar terug is Ad Janssen ook voor zijn wijninkopen overgestapt op Radder. “Voorheen hadden we een stuk of twintig wijnleveranciers. Dat betekent dus ook: twintig contactpersonen, twintig leveringen, twintig facturen. Nu doen we bijna alles met Radder. Ze kunnen onze totale wijnkaart leveren.”

Niemand hoeft meesterkok Ad Janssen te vertellen wat een goede wijn-spijscombinatie is. Daarnaast heeft het restaurant van Bellevue Groothoofd Hotel Culinair een eigen sommelier in dienst. Toch is hij juist met het wijnadvies van Radder heel blij: “Aan iemand die alleen dozen schuift, hebben we niets. Maar een leverancier die attent is, die kleine boeren bezoekt en nieuwe ontdekkingen doet, iemand die ons met regelmaat kan verassen, zo iemand heeft echt toegevoegde waarde.”

bellevue, dordrecht

Een selectie uit onze horecaklanten

Tennispark Berg & Dal
Den Haag
De Hoofdwacht
Brielle
De Proeverij
Zierikzee
Wapen van Marion
Oostvoorne
Milú
Den Haag
isala theater capelle a/d IJssel
Isala Theater
Capelle a/d IJssel