Het succes van Tennisclub Capelle

TC Capelle is een bloeiende tennisvereniging met ongeveer 1000 leden. De vereniging is in 2011 ontstaan uit een fusie tussen CTC en LTC De Blinkert. Sinds die tijd werkt de tennisclub samen met Radder.

tennisclub, capelle, sportvereniging

TC Capelle heeft een groot clubhuis dat in twee gedeeltes is te gebruiken: een gedeelte waar de Leden zich kunnen omkleden en gebruikmaken van de koffie, versnaperingen en drankenautomaat (de ‘Lounge’) en een bargedeelte dat apart geopend kan worden. De omzet van de bar is een van de inkomstenbronnen van de club, naast het lidmaatschapsgeld en de opbrengsten van de baanverhuur.

Veel verenigingen hebben moeite om vrijwilligers te vinden voor de werkzaamheden die binnen een vereniging noodzakelijk zijn.TC Capelle heeft hier een goede oplossing voor. Alle clubleden zetten zich verplicht vier uur per jaar in als vrijwilliger, of ze kopen dit af. Voor de bardiensten is een kerngroep van rond de 12 vrijwilligers verantwoordelijk. Zij sturen bijna 400 clubgenoten aan, die wisselend de bar bemannen. Bij de opening van de bar heeft Radder het kernteam in twee sessies alle ins en outs van het barwerk geleerd.

“Spullen worden op tijd geleverd en ze reageren snel”
Peter van Oosten en Henny van der Lee - Tennisclub Capelle

Het clubhuis is mooi ingericht. Zo’n inrichting is niet goedkoop, zeker voor een sportvereniging is dit een enorme investering. Bestuurslid Peter Van Oosten, verantwoordelijk voor de accommodatie: “Radder heeft ons erbij geholpen om dit voor elkaar te krijgen.”

TC Capelle schenkt nu al een paar jaar dezelfde huiswijnen. Peter van Oosten: “Heerlijke wijnen. Die hebben we gekozen tijdens een wijnproeverij met een dertigtal van onze leden. Radder organiseerde die. Ze legden ons een aantal wijnen voor die voldeden aan onze criteria. Binnenkort organiseren ze weer zo’n bijeenkomst voor ons en kiezen we nieuwe wijnen. Dat belooft een leuke avond te worden.”

Over de service van Radder is Peter van Oosten heel tevreden. “De samenwerking met onze inkoop is erg goed. Spullen worden op tijd geleverd. Bij foutjes in de zending wordt er snel een oplossing gezocht zodat de vereniging geen nee hoeft te verkopen. Ook staan ze altijd klaar met informatie.”