Persbericht

10 januari 2020

Radder Drankenhandel gunt Bierbrouwerij AB InBev voortzetting onderneming.

Capelle aan den IJssel, 10 Januari 2020.  Radder en Bierbrouwerij AB InBev hebben vandaag een overnameovereenkomst getekend. Radder – een van de bekendste drankengroothandels van Zuidwest Nederland – wordt naar verwachting per 3 februari 2020 onderdeel van Bierbrouwerij AB InBev, onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemingsraad van Bierbrouwerij AB InBev. De partners werken al ruim 40 jaar samen en hebben in die tijd een uitstekende relatie opgebouwd. Met de voortzetting wil Bierbrouwerij AB InBev nog beter kunnen inspelen op de wensen van horecaondernemers en consumenten. 

Arie Radder van Radder: “We zijn enorm trots dat Bierbrouwerij AB InBev onze onderneming zal voortzetten. We werken al vele jaren samen met Bierbrouwerij AB InBev en weten zeker dat de onderneming met beste zorg voor onze medewerkers en klanten zal worden voorgezet. Mijn compagnon Ernst-Jan Wepster en ik hebben de bewuste keus gemaakt onze onderneming te verkopen en hebben de voorzetting gegund aan onze partner Bierbrouwerij AB InBev.” 

Mark Hanssen, Horecadirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev: “Radder is echt een begrip in Zuidwest Nederland en we zijn dan ook zeer vereerd met deze ondertekening. We willen nog intensiever communiceren met de horecaondernemers en consumenten, zodat we nog beter kunnen inspelen op hun wensen. De komende periode gaan we samen met Radder de overeenkomst verder uitwerken. Voor klanten van Radder verandert voorlopig niets.”

 

Noot voor redactie

Over Radder
Al ruim 120 jaar is Radder een vaste waarde in een markt die bij uitstek dynamisch genoemd kan worden. In de huidige directie zit inmiddels de vierde generatie Radder in de persoon van Arie Radder. Radder Drankenhandel is gevestigd in Capelle en heeft een levergebied in zuidwest Nederland. Radder telt ongeveer 35 werknemers. 

Over Bierbrouwerij AB InBev
Bierbrouwerij AB InBev is onder meer bekend van merken als Jupiler, Dommelsch, Bud, Leffe, Hertog Jan en Corona. Bij de brouwer werken in Nederland 550 werknemers. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Breda.
Verder bestaat de organisatie in Nederland uit de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen, de Hertog Jan Bierbrouwerij in Arcen, 11 regionale distributiekantoren verspreid over het hele land, een landelijk distributiecentrum en een eigen Horeca Technische Serviceafdeling.

Vlnr: Ernst-Jan Wepster, Mark Hanssen en Arie Radder